Beneden-Leeuwen weer op de politieke agenda

FD Partij Beneden-Leeuwen komt op voor de belangen van Beneden-Leeuwen. Logisch, want we heten niet voor niets zó. Het is belangrijk dat er ook politieke belangstelling voor Beneden-Leeuwen komt. Vanaf het ontstaan van West Maas & Waal, in 1984, heeft Beneden-Leeuwen nooit de politek macht gehad, waarop ze voor haar grootte eigenlijk recht op heeft (zie: artikel 'Bestuurlijke historie WM&W').

Het is ook lastig om eensgezind te zijn in politieke voorkeuren. Maar let wel dat op gemeentelijk niveau de landelijke verschillen eigenlijk niet spelen. De landelijke overheid maakt wetten, de gemeentelijke overheid voert die uit. De ruimte die de gemeente heeft is in de praktijk beperkt en ook de financiën van de gemeente laten niet toe om heel veel anders te doen.

De gemeenteraad bepaalt, binnen de bestaande speelruimte, het beleid en de bijbehorende budgetten. Ook voor de budgetten geldt dat een flink deel ervan al op voorhand vast staat . Daar kan geen enkel raadslid of politieke partij iets aan veranderen. De gemeentelijk politiek heeft de meeste speelruimte als het gaat om ondersteuning of financiering van maatschappelijke projecten/activiteiten. Daarvan heeft Beneden-Leeuwen de afgelopen 20 jaar, te weinig gehad. We zijn daarom ook het minst leefbare dorp van de gemeente (zie: artikel 'Leefbaarheid van onze dorpen').

Politiek gezien heeft Beneden-Leeuwen zich weer herenigd. Lang heeft het dorp twee dorpslijsten gehad. Dat is sinds 2014 voorbij. Ook heeft de Dorpslijst FD Partij Beneden-Leeuwen de afgelopen vier jaar gewerkt aan een brede basis binnen ons dorp. We zijn trots op zoveel actieve jongeren, senioren en medioren, groepen die weer bestaan uit mannen en uit vrouwen. Dat tonen we op de voorkant van de bijgevoegde flyer. Maar ook bestaat onze breedte uit het vertegenwoordigen van allerlei verenigingen en activiteiten, die zo belangrijk zijn voor de leefbaarheid ons dorp.

We hebben de plannen (zie 'onze plannen toegelicht') en we hebben de mensen (zie: 'onze mensen', met jouw stem op 21 maart, brengen we Lauwe weer terug op de eerste plaats.Terug naar overzicht