FD Partij Beneden-Leeuwen al een kwart eeuw politiek actief

Door Rinie van Haren

Met het pensioen binnen handbereik en met een karrenvracht aan politieke ervaring startte Johan van den Hurk eind 1997 met zijn eigen politieke Partij Beneden-Leeuwen. Niks geraniums, maar dossiers en raadsvergaderingen, daar lag de uitdaging van de gedreven meubelondernemer die de belangen wilde behartigen van alle inwoners van de gemeente West Maas en Waal in het algemeen en van Beneden-Leeuwen in het bijzonder. Hij wist zich daarbij gesteund door vasthoudende familieleden en trouwe vrienden en bekenden. Na de eerste verkiezingen in 1998 kwam Johan als raadslid van zijn eigen partij in de gemeenteraad. Eén sterke dorpsparrtij In zijn voetsporen timmerden nieuwe opvolgers van de Partij Beneden-Leeuwen aan de weg en voegde de partij zich in 2014 bij de Federatie Dorpslijsten. Het grootste dorp van de gemeente had vanaf dat moment weer één lokale politieke dorpspartij en wist direct drie zetels op te eisen. Inmiddels is de FD Partij Beneden-Leeuwen de grootste politieke partij van de gemeente West Maas en Waal en heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan belangrijke politieke ontwikkelingen.

Trouwe leden gehuldigd

Nu de FD Partij Beneden-Leeuwen het afgelopen jaar een kwart eeuw politiek actief is werden tijdens een speciale bijeenkomst twee mensen in het zonnetje gezet die vanaf het eerste uur betrokken zijn bij de Leeuwense partij. Addy van den Hurk heeft van meet af aan haar man gesteund bij al zijn politieke taken en veel administratieve werkzaamheden voor de partij verricht. Ook Nico van Zwam heeft zich in de afgelopen 25 jaar ontelbare uren ingezet met allerlei hand- en spandiensten. Beiden zijn Johan enorm tot steun geweest in al zijn jaren als raadslid en ook nu nog wordt nimmer vergeefs een beroep op hen gedaan. Het is daarom dat namens de FD Partij Beneden-Leeuwen beide trouwe leden onder dankzegging een mooie bos bloemen in ontvangst mochten nemen.

Vlnr wethouder Rob Reuvers, de jubilarissen Addy van den Hurk en Nico van Zwam, en de raadsleden Anita Bull, Cees van Dreumel en Ronald Orlemans. Fotografie: Rinie van Haren.

Toekomst

In de lopende regeerperiode staan voor de FD PBL nog mooie uitdagingen op het programma. Het vergevorderde centrumplan en aandachtspunten in de infrastructuur van Beneden-Leeuwen zullen door wethouder Rob Reuvers en de drie raadsleden Ronald Orlemans, Anita Bull-de Heus en Cees van Dreumel samen met hun sterke achterban de volle aandacht krijgen.

Ruimte voor versterking

Beneden-Leeuwen is volop in beweging en groeit hard. En de FD PBL wil meebewegen en meegroeien. Daarom is de de partij op zoek naar versterking. Heeft u politieke belangstelling en interesse om de FD PBL te steunen en mee te ontwikkelen in de toekomst. Neem dan contact op via info@fdpbl.nl en sluit u aan. Kijk voor meer informatie op www.fdpbl.nl

Terug naar overzicht